verhaal gastgezin Jasmijn

gaby

 

Wanneer ik aan het trainen ben met een pup in opleiding wordt ik vaak aangesproken. Van te voren weet ik meestal welke vraag er komt toch heb ik nog steeds geen kort antwoord klaar voor deze “nieuwsgierige vreemde”  met zijn vraag

“Is het niet moeilijk na een jaar afscheid te nemen van de hond?”

Mijn antwoord zou zijn:

Voordat je een pup een jaar lang mag opvoeden zie je al foto’s voorbij komen van een nest met pasgeboren schatjes. En je weet dat je binnenkort 1 van deze hondjes mee naar huis mag nemen!
De voorpret is begonnen… hou zou hij of zij heten en welk karakter zou de pup hebben?
Want nog geen van de honden die ik heb mogen verzorgen is hetzelfde geweest!
Zodra je kennis hebt gemaakt met het wollige kleine ding ben je verkocht en verliefd.
Samen ga je het jaar door trainen onder begeleiding en zelfstandig.
Je ziet de pup ontwikkelen en merkt dat je zelf ook steeds meer ontwikkeld.
Ik voel trots als ik mijn pup de dingen zie doen waar je samen hard voor gewerkt hebt.
In dit proces zie ik hem van een pup in een geleidehond transformeren.
Na een jaar mag hij /zij terug naar de school, trots overheerst het verdriet.
Tranen van trots en van loslaten komen voorbij.
De weken erna hoor je hoe goed het gaat op school!
De laatste stappen voordat hij geplaatst kan worden bij iemand die slecht ziet, iemand die zit te wachten op een maatje om samen de wereld te verkennen om hem evenveel of nog meer lief te hebben dan jij al deed.

En ondertussen begint het alweer te kriebelen, opnieuw de voorpret voor een nieuw avontuur… welk karaktertje zou er nu weer op mijn pad komen?

Als je echt wilt weten hoe het is (en het is de moeite waard!!!)….schrijf je in als gastgezin!

Met een dankwoord voor alle andere  gastgezinnen die ik de afgelopen 3 jaar heb mogen ontmoeten! Zonder jullie zou het nog maar de helft van het plezier zijn!  Samen lachen en huilen en altijd weten dat er iemand voor je klaar staat!

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.