Wordt u ook gastgezin?

Wie zijn wij??

Geleidehondenschool Herman Jansen Ā bestaat sinds 1995, we zijn gevestigd in Almere.

We werken voor alle zorgverzekeraars en hebben o.a. Een internationale erkenning van de IFGD, The international guidedog federation.

Om die erkenning te krijgen en vooral te behouden worden wij als school iedere 5 jaar bezocht door een afgevaardigde van The IFGD, en worden alle facetten m.b.t. training, verzorging, honden bij cliĆ«nten etc. Ā bekeken.

 

 

 

Wat is een geleidehond?

Een geleidehond is een speciaal getrainde hond, die een aantal ā€œnavigatietakenā€ van zijn blinde baas kan overnemen, zodat deze zich meer ontspannen kan verplaatsen.

De hond zorgt ervoor dat zijn baas niet tegen obstakels aanloopt, geeft op commando oriƫntatiepunten aan en zoekt op commando bijv. de pin, een bankje, de post etc.

ER gaat een heel proces aan vooraf voordat een hond een geleidehond wordt.

Wij hebben ons eigen fokprogramma, op dit moment fokken wij de golden doodle, de x tussen de poedel en de golden retriever

een golden doodle

een golden doodle

 

ook fokken wij de shepadoodle, de x tussen de herder en de poedel

een shepadoodle

een shepadoodle

 

Natuurlijk hebben wij ook de labrador en de golden retriever, en voor vaste cliƫnten trainen wij ook soms nog een herder.

Als de pups tussen 7 weken zijn worden zij in het gastgezin geplaatst

 

pup wordt opgehaald

pup wordt opgehaald

 

 

 

Wat is nu een gastgezin??

Een gastgezin is een gezin , hoe dan ook samengesteld( voorkeur geen kinderen onder de 4 jaar), alleenstaand is ook geen probleem, Ā die gedurende 1 jaar een pup in huis krijgt en die men onder professionele begeleiding Ā gaat opvoeden.

 

Wat zoeken wij in een gastgezin?

Een gezin moet liefde, geduld en heel veel energie hebben om een pup zindelijk te maken, regels in huis te leren, buiten de vaardigheden aanleren zodat het een gehoorzame hond wordt, men moet met de bus, de trein, drukte in, winkels in etc.

Dat kost tijd, die tijd moet je hebben om alles rustig aan te leren , daarom zoeken wij gezinnen waarvan een ouder het grootste deel van de dag thuis is, dat is ook het geval als men in wisseldiensten werkt, of men is in de gelegenheid de hond mee te nemen naar het werk.

Kinderen onder de 14 jaar mogen niet zonder begeleiding met de hond naar buiten.

Eigen huisdieren is geen bezwaar, mits zij andere honden in huis dulden, gehoorzaamheid en karakter van een eigen hond moet goed zijn.

 

Wat moet er nu met een pupje het eerste jaar gebeuren?

U krijgt professionele begeleiding van de school, de eerste 4 weken trainen we 1x per week, dit is overdag onder schooltijden, daarna 1x per 2 weken op alle schoolvakanties na. Zien wij dat een groep of een bepaald. gezin extra begeleiding nodig heeft dan zorgen wij daarvoor

Wat u in de training leert gaat u in uw eigen tijd in praktijk brengen, men moet de pup zoveel mogelijk overal mee naar toe nemen, de pup moet leren dat niks eng is, hij moet leren luisteren naar diverse commando’s, hij moet sociaal zijn naar mens en dier.

Natuurlijk is en blijft het een hond en mag hij spelen met andere honden en lekker ravotten, we willen niet dat de hond iedere sloot inspringt, tegen mensen opspringt, bedelt, op bed of op de bank ligt.

Onze trainingen worden gegeven in Almere, Den haag, Roosendaal en omgeving Drachten.

 

 

een training

een training

 

Natuurlijk mag de hond mee op vakantie, onze cliƫnten gaan uiteindelijk ook op vakantie.

Hoe meer de pup in diverse omstandigheden meemaakt des te gewoner is het voor de pup.

mee op vakantie

mee op vakantie

 

 

Alleen thuis zijn?

Natuurlijk moet de hond leren ook even alleen te zijn maar dat zal heel rustig opgebouwd moeten worden en is geen hoofdzaak in de training.

een pup van 7 weken moet eerst leren goed zindelijk te zijn, daarnaast leer je alleen thuis zijn door hele korte periodes alleen te laten.

Gezinnen waarbij beide werken Ā en waarbij er iemand tussen de middag thuis komt om de hond uit te laten, dat is voor ons helaas geen optie, de training in eigen tijd kost tijd, daarom is het prettig als er een grootste deel van de dag iemand aanwezig is die boven de 14 jaar is.

Als de hond een paar maandjes oud is kan hij of zij makkelijk een keer een paar uurtjes alleen zijn maar dat moet geen regelmaat in de week zijn omdat we juist de hond willen leren dat hij overal mee naar toe kan en zich daar netjes en rustig gedraagt

Gastgezin zijn is vrijwilligerswerk

Als u de pup krijgt krijgt u er alles bij, de bench, halsband, riem, borstel, dekje om herkenbaar te zijn als pup in opleiding, voerbakken, voer.

Als de pup naar de arts moet voor entingen verzorgt de school dat, is er voor andere zaken een advies van een arts nodig is dat ook voor rekening van de school.

Doodles moeten worden getrimd, dat wordt op de school gedaan en voor de gastgezinnen in Roosendaal wordt dat door de instructrice Ingrid gedaan in haar trimsalon, deze kosten zijn natuurlijk voor de school.

U krijgt trainingen waarin u heel veel leert en vooral in de wereld terechtkomt van iemand die echt een hond nodig heeft voor zijn of haar mobiliteit

Zoek pin

Zoek pin

 

Maar ik kan geen afscheid nemen.

Helaas is dit wat wij veel horen, toch willen wij u laten weten dat je zo vaak afscheid neemt in het leven, vanaf school begint dat al, naar een andere klas, naar een andere school, een verhuizing, noem het maar op, je laat een traan maar het is allemaal te doen.

Onze ervaring is dat de kinderen er het minst last van hebben.

Ook het inleveren van een geleidehond, natuurlijk is dat even verdrietig, maar je weet het van te voren, je wordt ernaar toe begeleid, je doet het tenslotte voor een goed doel, je weet niet half hoe blij je iemand maakt met een geleidehond, niet meer afhankelijk zijn, weggaan wanneer je wit, aanspraak hebben bij het uitlaten.

De wereld van een blinde of slechtziende wordt zo vergroot,ze kunnen gaan en staan waar ze willen zonder dat ze hulp hoeven te vragen.

lees de stukjes van de ervaringen van cliƫnten en u weet waar u het voor doet.

ER zit ook een heel gezellig stukje aan afscheid nemen, heerlijk met elkaar lunchen, lachen, herinneringen ophalen van het leuke jaar wat je hebt gehad en vooral, uitkijken naar de volgende pup die je weer in huis neemt!!

lunch

 

Wat gebeurt er met de hond als hij terug naar school gaat.

 

Als de hond tussen de 12 en 14 maanden is gaat hij terug naar de school, de hond vindt dit helemaal niet erg, lekker met je broers, zusters, vriendjes spelen in de speelweide, elke dag mee met de trainers.

maar voordat dat kan moet er wel eerste een medische keuring plaats vinden.

ZE worden gekeurd op HD, ED en een oogkeuring, als dat allemaal goed is mogen ze de opleiding in.

 

DE opleiding duurt ongeveer 6 maanden en dan worden ze gematcht met een van onze cliƫnten die op de wachtlijst staan

We maken dan een afspraak, gaan met de hond naar de cliƫnt toe om een proefloop te maken, als er van beide partijen een click is wordt er afgesproken wanneer de hond voorgoed naar de cliƫnt gaat.

 

Wij gaan dan 2 weken lang elke werkdag naar cliƫnt en hond toe om alle routes aan te leren,we maken kennis met een trimster indien nodig en laten de hond inschrijven bij de dierenarts.

tjitske polly2

 

Alle geleidehonden blijven ons eigendom , we blijven dus controleren of het met hond en baas goed gaat.

 

 

Wat te doen als u gastgezin wilt worden?

Wij komen bij u op huisbezoek om kennis te maken, zullen al uw vragen beantwoorden en samen bekijken of het in uw gezinssituatie past.

bel ons 0365384560 of mail ons gerust info@hondentrainer.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.