IGDF erkend

Geleidehondenschool Herman Jansen is per april 2004 ook erkend door de IGDF, The International  Guide Dog Federation..

Om daar lid van te mogen worden moet de school aan een behoorlijk aantal eisen voldoen, zo moeten er al een bepaald aantal honden zijn afgeleverd en moet men al een bepaald aantal jaren meedraaien.

Geleidehondenschool Herman Jansen is gescreend door een afgevaardigde uit Noorwegen, die in 4 dagen alle facetten heeft doorlopen. Zo heeft hij onder andere beoordeeld hoe de kennels eruit zien, wat voor type honden er worden gebruikt, hoe hun gedrag is, hoe het personeel functioneert, zowel kennelmedewerkers als de instructeurs en hoe de gastgezinnen worden begeleid. Hij is tevens meegeweest om te zien hoe de honden worden getraind, hoe klanten met de hond liepen en hoe de training van de gastgezinnen eruit zag.

Wij zijn er dan ook trots op dat wij een zeer positieve beoordeling hebben gekregen en daardoor mogen wij ons vanaf april 2004 full member noemen van de IGDF.

In mei 2009 hebben wij een afgevaardigde uit Amerika mogen ontvangen.

Om de 5 jaar wordt er bekeken of je als Member weer 5 jaar Full Member mag zijn, ook dit keer hadden wij prima beoordelingen en mogen wij ons tot 2014 weer full member noemen van de IGDF.

Inmiddels zitten we alweer in 2020 en zijn wij weder goedgekeurd!