Over ons

Geleidehondenschool Herman Jansen zoekt de unieke combinatie

Geleidehondenschool Herman Jansen bestaat sinds mei 1995 en is door de overheid  erkend en heeft contracten met alle zorgverzekeraars., tevens zijn wij full member  van de IGDF. Wij gaan er vanuit dat iedere combinatie blindengeleidehond/baas uniek is en dat beiden optimaal op elkaar afgestemd moeten zijn. Wij doen dan ook ons uiterste best om de optimale combinatie tussen baas en blindengeleidehond te vinden .

Voor elke aanvrager van een nieuwe of vervangende blindengeleidehond, zoeken wij een viervoeter die het best bij die persoon past. Daarbij kijken we naar het karakter van de aanstaande baas, maar ook naar leef -en werkomstandigheden en niet onbelangrijk het looptempo. Het logisch gevolg van deze ambitie is dat bij ons niet alleen de populaire Labradors en Golden Retrievers worden getraind, maar¬† vooral ook de¬† Oudduitse herder of kruisingen daarmee en de niet meer weg te denken¬† Golden doodle. Inmiddels hebben wij ook al een aantal eigen honden van cli√ęnten getraind, waaronder de Zwitserse herder, de Bouvier, de Rottweiler en de Benner sennen hond de Schotse Collie.

Geleidehondenschool Herman Jansen blijft altijd op zoek naar nog betere rassen die het werk als blindengeleidehond kunnen doen.

Zo zijn wij  in 2005 op de kruising poedel/golden retriever gekomen, de Golden Doodle. Over de poedel blijft nog altijd het vooroordeel bestaan dat het een hond voor oudere dames is en een tuttige hond is, vaak vanwege de manier waarop de poedel voor de show geknipt wordt. Toch is de poedel een hele lieve intelligente hond met het grote voordeel dat de poedel niet verhaart.

Om toch zoveel mogelijk aan de wensen van cli√ęnten te kunnen voldoen hebben we dus voor de kruising poedel/golden retriever gekozen, gekruist met de golden ¬†retriever voor het zachtaardige karakter, vol werklust en de poedel vanwege het niet verharen en de intelligentie.

In maart 2005 is daar een eerste  nestje van geboren en de eerste honden zijn na  ruim anderhalf jaar afgeleverd bij hun uiteindelijke baasjes als geleidehond.

 

Het zijn lieve, sociale werklustige stoere honden die niet tot nauwelijks verharen, wij zijn er erg trots op dat wij deze honden als school hebben kunnen fokken en ook werkelijk aan het werk hebben.

Als u meer over deze kruising wilt weten kunt u ten alle tijde contact met ons opnemen.