Gastgezin van Seppe

Gastgezin van Seppe

 

Al enige tijd waren we aan het kijken wat wij als vrijwilligerswerk konden doen wat goed paste bij ons gezin, toen we een advertentie tegenkwamen waarin gastgezinnen voor geleidehonden pups werden gezocht. Na gebeld te hebben met de hondenschool en een kennismakingsgesprek met Wendy was het een paar weken later zover. Seppe kwam bij ons!

 

De eerste dagen was het voor Seppe en ons wennen, maar al snel voelde Seppe zich thuis. In het begin was het best spannend; het opvoeden van een pup in het algemeen, de commando’s aanleren, de trainingen waarin je zo graag wilt dat “jouw pup” het goed doet.

Mede door de fijne begeleiding van de hondenschool groeide het vertrouwen al snel en zagen we Seppe letterlijk en figuurlijk groeien.

 

Seppe is overal mee naar toe geweest; op vakantie, naar het schoolplein de kinderen ophalen, boodschappen doen, naar het restaurant, op visite, met de bus. Waar we kwamen was Seppe welkom en het leverde vaak leuke gesprekken op.

 

Je doet het als gastgezin echt samen met de hondenschool. Bij vragen kan je altijd terecht bij de school, ze denken met je mee en geven advies. Dit maakt dat je als gezin nooit het gevoel hebt dat je het alleen doet.

 

Kost het veel tijd om een pup op te leiden? Ja! Is het het waard? Ja! Wij hebben zoveel plezier gehad van en met Seppe.

 

En nu, een half jaar nadat Seppe bij ons is weggegaan, is hij klaar met de opleiding en gaat aan zijn werk als geleidehond beginnen. Wat zijn wij trots op hem!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.