Patrcia met Luco

 

Herman Jansen

Mijn naam is patricia van Ee-Sneijder. Ik ben 43 jaar en gelukkig getrouwd. Ik ben 6 jaar geleden volledig blind geworden. Ik ben slechtziend geboren, heb nooit meer dan 75% gezien, maar ik wist niet beter. Uiteindelijk ging mijn zicht met 5% per maand achteruit. Uiteindelijk ben ik bij de professor in het UMC terecht gekomen en die stelde vrij snel de diagnoses RP en netvlies dystrofie. Zij was degene die mij moest vertellen dat ik snel blind zou worden, de onderzoeksuitslagen waren heel erg slecht. Zij adviseerde mij uiteindelijk om een geleidehond aan te vragen. Ik ben toen bij de geleidehondenschool van Herman Jansen terechtgekomen. Mijn verzekering ging akkoord met mijn geleidehond aanvraag. Eerst was mijn zicht nog 2%  Helaas was dat 2 weken later veranderd van die 2% zicht, naar 0 % zicht en heb ik dat gemeld bij Herman Jansen. Het was een grote stap, maar wilde heel graag mijn vrijheid terug, ik zat van de een op de andere dag aan huis gekluisterd!!! Ik heb toen hier thuis gelopen met een hond in opleiding, om te bepalen hoe snel ik liep en om kennis te kunnen maken met het feit hoe het is/voelt om op een hond te moeten kunnen vertrouwen. Ondanks dat ik het heel spannend en eng vond, voelde het meteen goed, ik ben een echt honden mens mss dat dat me geholpen heeft. Na een paar weken kwam sabrina met geleidehond Luco naar mij toe en de klik was er meteen!!! Hij kon goed overweg met de onze andere 2 honden, en we hadden hetzelfde looptempo. Toen ik hoorde dat Luco voor mij was, was ik dolblij!!! Ik ben 24 april 2013 blind geworden en op 24 juni 2013 kwam Luco naar mij toe. Dat is voor de begrippen heel snel, maar voor mijn gevoel kropen de dagen voorbij. Sabrina heeft ons 2 weken iedere dag begeleid en het ging fantastisch!!! En ondertussen is Luco nu 7,5 jaar en ik kan hem niet meer missen. Ik heb mijn vrijheid terug!!! Luco voelt echt als mijn 2de leven!!! Hij doet zijn werk fantastisch en heeft mij nog nooit in gevaar gebracht en heeft mij nog nooit ergens tegen aan laten lopen!!! Ieder jaar krijg ik rond 24 juni een nazorg moment, dan gaan we lopen met begeleiding van de hondenschool!!! De begeleiding is top, en als ik ergens mee zit kan ik altijd Wendy bellen en dat voelt heel fijn en vertrouwd!!! Ik kan iedereen die het nodig heeft een geleidehond aanraden en zeker bij Herman Jansen!!! Ik ga nu ff samen met Luco boodschappen doen!!! Fijn ook altijd om met je maatje op pad te gaan!!! Luco is mijn 2de leven, mijn lieverd, mijn ogen, ik kan niet meer zonder hem, hij is mijn alles!!!! Groetjes patricia van Ee-Sneijder

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.